IPB

Здрасти! ( Вход | Регистрирай се ) Кирилизатор

> Променило ли се е нещо за тези 18 години?
коментар 18/04/2010, 22:00
Копирай адреса: #1

Служебно положение ординарец

Група: Admin
Съобщения: 7 700
Регистриран: 04/11/2005
От: цъфналата ръж
Потребител # 841

http://vbox7.com/play:cb237e95&ef=1

--------------------
..=============
Go to the top of the page
PM
Quote PostReply to this topic

Start new topic
Отговор
kai
коментар 18/04/2010, 23:50
Копирай адреса: #2

Редовен участник

Група: Проверени другари
Съобщения: 4 962
Регистриран: 08/05/2006
Потребител # 1 736

Нищо няма да се промени докато хората свързват усещането си за щастие с нещата които притежават. Не можеш да притежаваш природата, значи тя не те прави щастлив. Не притежаваш бъдещето значи то трудно може да те кара да се чувстваш добре. Постоянно сме заливани от философия на хедонизма. Защото хедонизма е паричен поток. Никой не става по-щастлив от това че си задоволява потребностите с най-новите джаджи, най-модните дрешки или популярни заведения. Но пък приема, че това трябва да е така. Защото не може да измисли друго. Или по-скоро защото ако е друго то няма да може да се измерва с пари - няма да може да му бъде продавано. "Живей за мига" - може ли да се измисли по социопатски девиз от този.
Да се наслаждаваш просто на нещо красиво - абсурд. То трябва да е мое. Ако не е значи е мимолетно. Какво като е красиво, по-добре моден кич който можеш да притежаваш от колкото красива природа, която не можеш да имаш. Кола просто като средство за предвижване - абсурд - че тогава няма да се продават нови коли - как ще правим печалби. Да я направим символ - на който каквото си иска. Човешко отношение към другите - абсурд. Аз не ги познавам какво ме интересуват, а и за да има богати трябва да има и бедни. Иначе кой ще се навива да работи за жълти стинки, че аз да имам една камара евтини боклуци.
PM
коментар 26/07/2010, 07:16
Копирай адреса: #3

Редовен участник

Група: Редовни потребители
Съобщения: 834
Регистриран: 01/03/2009
Потребител # 55 904

Много си прав! И, което е жалко, в други форуми, в този, но по други теми реакциите и коментарите на форумците говорят, че приемат нещата такива, че са част от ситуацията и нямат намерение да правят каквото и да било, за да я променят. А, що се отнася за отговорността на младите и подрастващите... Позволете ми да имам големи резерви. Наблюдавам с любопитство тези хора край мен. Виждам, че интересите им се въртят около ценностите, изброени от Кай. Забавленията им са свързани с първични удоволствия, утвърждаването на позиция и лично пространство става по закона на джунглата / ако имат физическа възможност - силово, ако имат пари - чрез тях, ако силата им е в главата - чрез манипулации/, но целите им винаги са лични и материални. Понякога срещам по-широко скроени млади хора, в които има много живот и любов към него. Тия срещи ми дават надежда, че все още не е късно. Но, на тия млади хора ще им е далеч по-трудно да обърнат процеса! Всеки ден, всяка година правят задачата по-трудна! blink.gif wacko.gif
PM

Отговори в темата

RSS Олекотена версия Сега е: 06/09/2010, 22:32