Цитат(looker @ 26/08/2006, 03:24)

Ако ви се наложи да смените домът и квартала,и ви предстои ново обзавеждане,кои грешки няма да направите при обзавеждането?
Аз никога няма да си купя пералня със сушене...предпочитам дрехите да се простират и поемат слънчеви лъчи...пък и материите позволяват вече ...направо в гардероба..
Кабина в банята също,цялата мърсотия там полепва,стъклените маси се търкат до забрава/но има много лесен начин за забърсване/,плочки също-винаги се простудяваш,душамето дава отпечатък на токчетата,голяма миялна само заема място...с малката може да измиеш няколко домакинства за цял ден,щори само алуминиеви хоризонтални/лесно се поддържат без да се свалят/.Не бих запечатила прозорци без балкон,винаги остават ленти..
Сбърках с щорите, но скоро ще поправям грешката. Моите щори са хоризонтални, но е добре да са широки, защото по-лесно се чистят. Нямам сега възможност да сменям прозорците, иначе бих взела от тези, които са въре в самият прозорец. Душ кабината ми харесва да я има - мърсотията все някъде ще отиде,така че ми е все едно къде точно, нали пак трябва да го чистя :-(. Поне не се разпръсква. Само вида на стъклото бих сменила с гладко, вместо грапаво. Виж, ваната само ми заема място, защото никога не я ползвам. Втори път вана няма да сложа. Миялната я използвам за поставка на измитите (на ръка) съдове, в по-голямата част от времето, но е хубаво да я има. Поне не ми седят на шкафа отгоре. Дюшемето също си го обичам и го предпочитам пред всичко друго. Само повече няма да влача мебелите през него, а ще чакам съпруга да си дойде :-), но пак е по-добре от мокет, защото мокетите събират страшно много мърсотия. С влаченето скапах лака, но не е болка за умирачка- вижда се само под определен ъгъл, а на самото дърво нищо му няма. Това е следващият планиран проект - да го лакирам отново. Плочките в кухнята също са много удобни, само дето повече никога не бих сложила бели плочки - 5 минути след чистенето изглеждат мръсни - косъм да падне се вижда. Писнало ми е да се разхождам с парцала. Имам и две стъклени маси и мисля, че това пък е най-лесното за чистене. Какво толкова им търкаш - има препарати , пръскаш и бършеш. Става супер. А ето и нещо хубаво - бар плота ми е от гранит и това беше едно от най-сполучливите неща, които сме направили. Това е вечно, лесно се чисти, няма драскане, няма износване. На всеки го препоръчвам, ако може да си сложи.
Боби