Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Практични ли сте?
АБВ Форуми > Ако търсите съвет > Специалист по всичко
looker
Ако ви се наложи да смените домът и квартала,и ви предстои ново обзавеждане,кои грешки няма да направите при обзавеждането?
Аз никога няма да си купя пералня със сушене...предпочитам дрехите да се простират и поемат слънчеви лъчи...пък и материите позволяват вече ...направо в гардероба..
Кабина в банята също,цялата мърсотия там полепва,стъклените маси се търкат до забрава/но има много лесен начин за забърсване/,плочки също-винаги се простудяваш,душамето дава отпечатък на токчетата,голяма миялна само заема място...с малката може да измиеш няколко домакинства за цял ден,щори само алуминиеви хоризонтални/лесно се поддържат без да се свалят/.Не бих запечатила прозорци без балкон,винаги остават ленти..
pe8
Едва ли ще се преместя пак! А за уредите - не ти трябва повече от пералня, хладилник и печка, е, и тостер , и парти грил. Единият, кухнеският, балкон затворих - дървен стъклопакет,но прозорците са големи колкото отвора на балкона, все едно си навън. Против алуминиевата и пластмасова дограма съм, древните знаят защо. Така разширих пространството и си имам зимна градина. Няма да сложа душ кабина, по същите причини, които ти посочи, но пък имам вана...Абе и тя не върши кой знае каква работа, при тия цени и динамично време... Единственото , което ще направя още е плъзгащи врати - не отнемат пространство и не се тряскат при течението, на което общо взето живея през лятото. smile.gif
kloning_
Омръзнало ми е да се обзавеждам.. купиш апартамент - обзавеждаш, купиш друг - пак обзавеждане... тичай секи ден до арон и до технополис, мъкни уреди до посиняване да ти дойде акъла, боядисвай, хвърляй, ръчкай, пробивай...няма край - ебаси... още един два апартамента и са пенсионирам... аз кога ше живея? mad.gif biggrin.gif
looker
Искам да живея близо до планината,разбира се в проект...писна ми да се взирам в летището.Тук е страшно и за децата и за бабите.Градинка ми се ще да имам и лятна и зимна...с градинар tongue.gif smile.gif unsure.gif
Ваната с масажор ли е?И тя се мие след всяко къпане..
Дворче с беседка за гости и парти грил-това нямам,но имам скара чудодейка на балкона...винаги идва пожарната..вече съм приятел с тях/поне така си мисля/.
Аз направих трите основни неща в живота,но ми се иска още един път да се "преборя" с остатъка си и желанието да живея до третия етаж или третия комин biggrin.gif
looker
Цитат(kloning_ @ 26/08/2006, 16:06) *
Омръзнало ми е да се обзавеждам.. купиш апартамент - обзавеждаш, купиш друг - пак обзавеждане... тичай секи ден до арон и до технополис, мъкни уреди до посиняване да ти дойде акъла, боядисвай, хвърляй, ръчкай, пробивай...няма край - ебаси... още един два апартамента и са пенсионирам... аз кога ше живея? mad.gif biggrin.gif

Да бе,и аз така обзаведох родата...ма се нещо сгрешавах ,не ми харесваха матраците...аре на мама,не ми харесва латекса,след един месец на дишащ...не ше се дрогирам в обзавеждането,ми направо охахавех blink.gif
Е са искам по мой стил вече...ш съ налагам,щот съм напред и с фантазията си и изобретателността.
Шпакловката е най-важна...ма не секи е майстор,фин трябва та и на мен да ми хареса.Външна и вътрешна изолация и ограда до небето...мойте звезди да са си мои
Дали да си съсипя животеца unsure.gif или да си остана на тоя страхотен изглед/виждам всичко-кули,кубета,гари,хора,летище,планини отвсякъде/,ама пък няма къде да си направя греяна ракийка...
kloning_
Мен ако питаш, подматрачната рамка е не по-малко важна от матрака... сложи им на роднините по ено грахово зърно отдолу, ако го усетят да знайш - прави са! biggrin.gif
pe8
Цитат(looker @ 26/08/2006, 16:16) *
Искам да живея близо до планината,разбира се в проект...писна ми да се взирам в летището.Тук е страшно и за децата и за бабите.Градинка ми се ще да имам и лятна и зимна...с градинар tongue.gif smile.gif unsure.gif
Ваната с масажор ли е?И тя се мие след всяко къпане..
Дворче с беседка за гости и парти грил-това нямам,но имам скара чудодейка на балкона...винаги идва пожарната..вече съм приятел с тях/поне така си мисля/.
Аз направих трите основни неща в живота,но ми се иска още един път да се "преборя" с остатъка си и желанието да живея до третия етаж или третия комин biggrin.gif

Ми..., туй за което говориш си е приказка в гората. Всички май мечтаем за нея и за греяната...Не ти трябват три етажа. На един , но разлат, че ако паднеш, да не е от високо, па и да сбъркаш лесно да излезеш. biggrin.gif
Bobbie
Цитат(looker @ 26/08/2006, 03:24) *
Ако ви се наложи да смените домът и квартала,и ви предстои ново обзавеждане,кои грешки няма да направите при обзавеждането?
Аз никога няма да си купя пералня със сушене...предпочитам дрехите да се простират и поемат слънчеви лъчи...пък и материите позволяват вече ...направо в гардероба..
Кабина в банята също,цялата мърсотия там полепва,стъклените маси се търкат до забрава/но има много лесен начин за забърсване/,плочки също-винаги се простудяваш,душамето дава отпечатък на токчетата,голяма миялна само заема място...с малката може да измиеш няколко домакинства за цял ден,щори само алуминиеви хоризонтални/лесно се поддържат без да се свалят/.Не бих запечатила прозорци без балкон,винаги остават ленти..
Сбърках с щорите, но скоро ще поправям грешката. Моите щори са хоризонтални, но е добре да са широки, защото по-лесно се чистят. Нямам сега възможност да сменям прозорците, иначе бих взела от тези, които са въре в самият прозорец. Душ кабината ми харесва да я има - мърсотията все някъде ще отиде,така че ми е все едно къде точно, нали пак трябва да го чистя :-(. Поне не се разпръсква. Само вида на стъклото бих сменила с гладко, вместо грапаво. Виж, ваната само ми заема място, защото никога не я ползвам. Втори път вана няма да сложа. Миялната я използвам за поставка на измитите (на ръка) съдове, в по-голямата част от времето, но е хубаво да я има. Поне не ми седят на шкафа отгоре. Дюшемето също си го обичам и го предпочитам пред всичко друго. Само повече няма да влача мебелите през него, а ще чакам съпруга да си дойде :-), но пак е по-добре от мокет, защото мокетите събират страшно много мърсотия. С влаченето скапах лака, но не е болка за умирачка- вижда се само под определен ъгъл, а на самото дърво нищо му няма. Това е следващият планиран проект - да го лакирам отново. Плочките в кухнята също са много удобни, само дето повече никога не бих сложила бели плочки - 5 минути след чистенето изглеждат мръсни - косъм да падне се вижда. Писнало ми е да се разхождам с парцала. Имам и две стъклени маси и мисля, че това пък е най-лесното за чистене. Какво толкова им търкаш - има препарати , пръскаш и бършеш. Става супер. А ето и нещо хубаво - бар плота ми е от гранит и това беше едно от най-сполучливите неща, които сме направили. Това е вечно, лесно се чисти, няма драскане, няма износване. На всеки го препоръчвам, ако може да си сложи.

Боби
ba4o_a4o
До сега почти всичко се каза. Ще добавя съвсем малко.
1 . Няма да си купя хоризонтален бойлер. Може да пести място , но топлата вода е по-малко от аналогичния вертикален.
2 . Подът в банята няма да е с гланцирани плочки. Когато е мокър , човек може да се пребие , ако се подхлъзне.
3 . Няма да си купя електроуреди от всякакъв вид , с енергиен клас различен от А.
4 . Категорично , няма да взема тъщата при себе си !
looker
а а аз ще се откажа от масите и ще си купя само таблички и поднасяне по спалните.Никога няма да си купя готварска книга..никога...никога...само една гола вода в хладилника и който иска и лед ше му добавя и да ходи да си я слага във фризера.Бих добавила други книги за лесно заспиване...Криминални и любовни...Бих направила две три спални...та да се намира място за душевни трохи и вода...Подът трябва да е много удобен с настилка от вълна,но това беше проект.Не съм се засилила да го правя.И цветята ще си взема...ма само малките sad.gif
Ааааа и мазе ще си направя от бурета и каци,с катинар ще го вържа и сот ше му вкл.
Мел
Цитат(Bobbie @ 26/08/2006, 20:26) *
Нямам сега възможност да сменям прозорците, иначе бих взела от тези, които са въре в самият прозорец.

Не се заблуждавай. И те са прашат почти колкото вътрешните. Само дето свалянето им за измиване е mission impossible.
Ивон
За кабината....уф. В нашата баня има корито за душ-кабина ъглово и само там има канал за оттичане. Съответно няма душ-кабина, а само завеса и извън това корито водата няма как да се изтече. Когато наехме апартаментът той си беше нов, всичко чистичко и хубаво, банята прекрасна .... кой ще си помисли, че може да има проблем с нея. Обаче проблемът стана огромен - водата си излиза извън коритото, цялата баня се мокри и после ходи събирай с парцала. Да не говорим, че и самата баня при това положение не можеш да изчистиш като хората mad.gif Тези хора как може да са толкова загубени, че едно каналче да не сложат и извън коритото. Хазяйката и тя почти от цяла година ни мотае с тази душ-кабина. Но да се изкъпе тя веднъж, за да види. sad.gifИ така...хора...гледайте си внимателно баните, когато си избирате апартамент.smile.gif В случая трябва да се избира между търкането на стъклата на душ-кабината и събирането по няколко пъти на ден на водата от банята... biggrin.gif Аз съм за първото!
pe8
Ми аз си сложих два канала в банята ,един и в тоалетната, и страшно съжалявам,че не сложих и в кухнятя. smile.gif
Това е олекотена версия на форума. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.