Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: водоустоичив грим
АБВ Форуми > Ако търсите съвет > Здраве и красота > Красота
aniela
Здравейте!Посъветвайте ме за добри и качествени водоустойчиви:червило,молив за устни,спирала,фон дьо тени,пудри абе въобще каквото се сетите мазило за лицето.
nat13
Тъй като беше пуснала тема "Дете на плажа", подозирам, че искаш да се подготвиш подобаващо за престоя си там. По мое мнение, колкото по-малко козметика използваш през почивката толкова по-добре. Естествено не става дума за слънцезащитните продукти и тези, които се употребяват след излагането на слънце. Те са задължителни. Моят съвет е да не използваш декоративна козметика или поне да се ограничиш до спирала и гланц за устни. Загорялата кожа е толкова секси. Остави я да си почине поне през отпуската. Существува опасност формулата декоративна козметика+слънце да не ти се отрази добре.
the_soft
Цитат(aniela @ 29/06/2006, 16:11) *
Здравейте!Посъветвайте ме за добри и качествени водоустойчиви:червило,молив за устни,спирала,фон дьо тени,пудри абе въобще каквото се сетите мазило за лицето.

Е, ако Nat13 е права и наистина ще ходиш на плаж, възползвай се и дай си почивка на кожата

аз лятно време на море не ползвам спирала, а само подхранващ крем за мигли, и така стои много сладко, защото имаш чувството че си с грим, ма не съвсем...
пудра и ФДТ водоустойчив незнам да има...знам че има такъв дето не оставя петна ( по бели дрехи например, ако се отъркаш)...
водоустойчива спирала имат мах фактор, както и червило
но пак ти казвам...
с въжелнче, кремче за лице, и грижа за миглите и веждите ще си повече от чудесна и свежаsmile.gif
i az
Не слагай каквото и да било ,освен предпазните кремове,за да не си докараш някаква пигментация.Особено руж,пудра и т.н.,в които има светлоотразяващи частици/във всички/.Можеш да си позволиш някой глос или червило със защитен ефект.Приятна почивка smile.gif !
slowhand
Присъединявам се към мненията изказани по-горе. На плаж/басейн не се препоръчва използването на декоративна козметика, пък била тя и водоустойчива smile.gif . Така и кожата ще си "почине" малко wink.gif , как жадувам само за този момент, защото в ежедневието винаги съм с грим, но няма как, но моята отпуска е още далече sad.gif .
TARGET
Цитат(the_soft @ 29/06/2006, 16:29) *
Е, ако Nat13 е права и наистина ще ходиш на плаж, възползвай се и дай си почивка на кожата

аз лятно време на море не ползвам спирала, а само подхранващ крем за мигли, и така стои много сладко, защото имаш чувството че си с грим, ма не съвсем...
пудра и ФДТ водоустойчив незнам да има...знам че има такъв дето не оставя петна ( по бели дрехи например, ако се отъркаш)...
водоустойчива спирала имат мах фактор, както и червило
но пак ти казвам...
с въжелнче, кремче за лице, и грижа за миглите и веждите ще си повече от чудесна и свежаsmile.gif

Би ли ни казала,кой е този ФДТ дето не цапа, евентуално ако се допреш до дреха?
the_soft
Цитат(TARGET @ 30/06/2006, 10:18) *
Би ли ни казала,кой е този ФДТ дето не цапа, евентуално ако се допреш до дреха?

ми една приятелка ми хвалеше някакъв на лореал май беше..
ако те интересува, мога да я питам...
аз както съм споменавала в много теми, не ползвам ФДТ, щото май не мога да си го слагам като хоратаsmile.gif
one woman
Освен че, не е полезна комбинацията декоративна козметика и силно слънце, на мен винаги някак смешно са ми изглеждали жени с цялостен грим/вкл. и ФДТ/ на плажа...
slowhand
Да, направо трагикомична картинка са.........
TARGET
Цитат(the_soft @ 30/06/2006, 10:56) *
ми една приятелка ми хвалеше някакъв на лореал май беше..
ако те интересува, мога да я питам...
аз както съм споменавала в много теми, не ползвам ФДТ, щото май не мога да си го слагам като хоратаsmile.gif

Еми попитай я ако не забравиш.И благодаря ти предварително.
Гост
Цитат(slowhand @ 30/06/2006, 12:09) *
Да, направо трагикомична картинка са.........
Джинджър_стар
за басейнът ползвам водоустойчива спирала на MAX Factor, пудра тип бронзант SPF 20 / Revlon, перманентно червило , трайност 16 часа на Maybelline/ в няколко цветови гами/.Е доволна съм!Нищо и никакви марки, като едновремешните "Дунавски вълни", но ефектът, а и усещането е наредsmile.gif
Джинджър_стар
добрият грим за плаж, винаги изглежда естествен, остава да се питраш: " Тази има ли грим или няма!?smile.gif))))))))"
Личинка
Аз, за това море, ползвах алкидна боя и за по-сигурно я фиксирах с лак за яхта. Останах изключително доволна, а и още си седя така...
Джинджър_стар
сериозно!? лак за яхта, каваш!? unsure.gif

С диамантено покритие или завлечена баритна кал от друго време, не от Реката на Постоянството!?Уравнението на Бернули, ли чалоса те.... или мисъл случайна от небитието се стовари върху русокосата главица ?
petence
Здрасти. Преди десетина дни бях в същото положение, наложи ми се да си избера водоустойчиви гримове. След много търсене намерих един магазин за козметика (в Люлин се намира, в случай че има значение), където един, очевидно много наясно с работата си, човек за секунди ми избра най-подходящия цвят ФДТ, както и подходяща пудра. ФДТ е водоустойчив, но пудрата не е, доколкото разбирам явно такава няма, освен ако не е професионална (и тогава е и скъпа). И двата продукта бяха на Мейбълин, даже заради някаква промоция ми подариха и колие B) Ако искаш да видиш как стоят, мога да ти пратя снимка. Иначе подкрепям идеята, че за плаж е подходящо да се използва възможно най-малко декоративна козметика.

Успех в избора! smile.gif
aniela
Цитат(petence @ 09/07/2006, 12:13) *
Здрасти. Преди десетина дни бях в същото положение, наложи ми се да си избера водоустойчиви гримове. След много търсене намерих един магазин за козметика (в Люлин се намира, в случай че има значение), където един, очевидно много наясно с работата си, човек за секунди ми избра най-подходящия цвят ФДТ, както и подходяща пудра. ФДТ е водоустойчив, но пудрата не е, доколкото разбирам явно такава няма, освен ако не е професионална (и тогава е и скъпа). И двата продукта бяха на Мейбълин, даже заради някаква промоция ми подариха и колие B) Ако искаш да видиш как стоят, мога да ти пратя снимка. Иначе подкрепям идеята, че за плаж е подходящо да се използва възможно най-малко декоративна козметика.

Успех в избора! smile.gif

Да,ако може ми прати снимки-ще ми бъде интересно и полезно.
Това е олекотена версия на форума. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.